Sydkorea tildeler tyske bilproducenter millionbøder for emissionssnyd

Biller fylder godt i eksporten. Foto: Norbert Aepli, licens CC BY 3.0

De tyske bilproducenter BMW, Daimler og Porsche skal betale 400 millioner kroner i bøder for at have forbrudt sig mod reglerne for udstødningsgasser, meddelte det sydkoreanske klimaministerium torsdag. Ifølge ministeriet har de tre firmaer solgt biler i Sydkorea med emissionsteknologi, som de ikke har fået godkendt af myndighederne. Herudover anklages BMW for at have forfalsket dokumenter i forbindelse med emissionstests af deres køretøjer, skriver tyske Handelsblatt.

Udover bøderne vil Sydkorea stoppe salget af 28 BMW-modeller i landet. BMW har modtaget en bøde på cirka 349 millioner kroner, mens Mercedes skal betale 44 millioner kroner, og Porsche, der er ejet af Volkswagen, må aflevere små 10 millioner kroner.

Sagen er en udløber af den såkaldte Dieselgate skandale, der har sendt chokbølger igennem den tyske bilindustri, siden det i 2015 kom frem, at Volkswagen havde indbygget software i sine dieselbiler for at manipulerede med resultaterne ved emissionstests. Skandalen har indtil videre kostet Volkswagen mere end 25 milliarder euro og ført til, at andre tyske bilproducenter har indvilliget i at stramme op på emissionerne fra deres dieselbiler. Volkswagen er i forbindelse med Dieselgate tidligere blevet tildelt store millionbøder i Sydkorea, som er verdens ottende-største marked for dieselbiler.

FEH