Storbank vil ikke finansiere kulkraft

DZ Bank stopper investeringer i kulkraftværker. Foto DZ Bank

Mens parterne i regeringsforhandlingerne strides om at neddrosle kulkraft, så melder Tyskland næststørste kreditinstitut, DZ Bank, at de ikke fremover vil finansiere kulkraftprojekter. Det fremgår af et brev fra banken til den førende andelsbank, GLS Bank, skriver Spiegel Online.

GLS kalder sig selv en social og økologisk bank med en bæredygtig investeringsstrategi, og den har ladet forstå, at den vil have svært ved at fortsætte sine investeringer DZ Bank, hvis denne ikke ændrer kurs. Nu er DZ med sit brev kommet GLS delvist i møde, ved at meddele, at man fremover vil afvise, at finansiere kulkraftprojekter, og at man vil udarbejde en ny klimastrategi for banken.

DZ Banks udtræden af finansiering af kulkraftværker er en pejling for andre virksomheders fremtidige deltagelse i kulkraftprojekter. Tidligere har en anden stor finanskoncern, Alliance Forsikring, meldt sig ud af investering i kulkraft.

Skiftet i DZ Banks strategi sker samtidig med, at Bonn er vært for FN’s klimatopmøde, hvor netop udtræden af kulkraft er på dagsordenen. Og i en planlagt annoncekampagne er ifølge Spiegel Online 50 tyske virksomheder eller virksomheder som er aktive i Tyskland gået sammen om at appellere til den kommende regeringer om at forlade kul til energifremstilling.  Blandt de underskrivende virksomheder er store tyske koncerner som Siemens, SAP, Adidas Chart, Puma, Aldi Süd, EnBW, Telekom, Deutsche Börse, Hochtief, Otto, Hermes, Epson Deutschland, Metro und Nestlé.

ps