Regeringspartier er enige om familiesammenføring

Foto: Mstyslav Chernov, licens CC BY-SA 4.0

En vigtig sten er ryddet af vejen i koalitionsforhandlingerne: CDU, CSU og SPD er blevet enige om de fremtidige regler for familiesammenføring.

I sonderingsaftalen, som blev indgået for 14 dage siden – se nedenfor – aftalte partierne at lægge et loft over familiesammenføringer for sekundært beskyttede på 1.000 personer om året; sekundært beskyttelse er en status, som blandt andet gives til syriske krigsflygninge.

Siden har SPD besluttet at kræve indført en undtagelsesklausul for særligt hårdt ramte. Det har CDU og CSU nu sagt ja til. Familiesammenføring for sekundært beskyttede vil fortsat være sat ud af kraft frem til 31. juli. Derefter træder loftet på de 1.000 i kraft, og samtidig genindfører man den hidtidige undtagelsesklausul; ved “tvingende humanitære grunde” kan der bevilges familiesammenføring, også selv om loftet er nået.

Det er en billig indrømmelse: Ifølge Süddeutsche Zeitung blev der sidste år kun bevilget familiesammenføring til “et par snese” mennesker efter denne bestemmelse.

I Danmark får hovedparten af de syriske flygtninge status som flygtninge efter flygtningekonventionen – i de første tre kvartaler af 2017 var det tre fjerdedele – og har derfor ret til familiesammenføring.

U.G.

Læs Også:

Ny stram asylpolitik med store indrømmelser fra SPD