Opel vil sanere uden at fyre

Opel CEO Michael Lohscheller

Det var med stor spænding medarbejderne på Opel-fabrikkerne i Tyskland afventede ledelsens saneringsplan. Man frygtede masseafskedigelser i forbindelse med den franske PSA-koncerns overtagelse af Opel. I dag kom så planen, og nu kan medarbejderen ånde lette op, den indeholder ingen massefyringer.

I stedet skal reduceringen i lønomkostninger ske gennem nye innovative arbejdstidstilrettelæggelse og deltid for ældre medarbejdere, meddelte ledelsen i dag på et pressemøde, hvor den præsentere deres saneringsplan, som den kalder PACE.

Den franske bilkoncern PSA (Citroën/Peugeot) overtog Opel for tre måneder siden fra den amerikanske bilkoncern GM. Opel beskæftiger 38.000 ansatte på 10 fabrikker i Europa heraf 19.000 i Tyskland. De tyske medarbejdere har tidligere fået jobgaranti til udgangen af 2018.

Planen indebærer, at stykomkostningerne skal sænkes med 700 euro pr. bil. Desuden skal der hurtigt lanceres to nye modeller og fra 2024 skal alle bilmodeller også produceres i en el-udgave. Men allerede fra 2020 skal der udbydes fire el-bilmodeller bl.a. en ny Corsa. Og så vil man udvide markedet ved at gå ind på 20 nye eksportmarkeder bl.a. Kina og Brasilien.

ps