Ny strategi i Deutsche bank efter kraftigt tilbageslag

Deutsche Banks hovedsæde i Frankfurt am Main (Foto: Deutsche Banks presseafdeling)

Overskuddet i første kvartal styrtdykker. Nu vil banken lægge strategien om.

Deutsche Bank, Tysklands største bank, tjente i første kvartal 2018 432 millioner euro netto før skat; næsten en halvering i forhold til første kvartal 2017. Nettoresultatet blev 120 millioner euro mod 575 millioner euro året forinden.

Sådan lyder tallene i regnskabsmeddelelsen, og de fik torsdag banken til at stramme formuleringerne om det strategiske kursskifte, som allerede er i gang. Man vil koncentrere sig mere om kerneforretningen, og sideaktiviteter skal neddrosles.

Christian Sewing, bankens nye koncernchef, talte i sin officielle kommentar om behovet for at øge rentabiliteten både i asset management og i selve bankforretningen. Investment bank-delen var han ikke ret tilfreds med: Den “klarer sig også godt på nogle områder eller har vundet markedsandele på visse områder”, lød hans meget beherskede ros. Og så fortsatte han:

“Imidlertid er vi ikke stærke nok på andre områder af dette forretningsområde. Derfor er vi nødt til at handle beslutsomt og tilpasse vores strategi. Der er ingen tid at spulde, da de nuværende afkast til vores aktionærer ikke er acceptable.”

U.G.