Ny regering vil opgive 2020-klimamål

Foto: Felix König, licens CC BY 3.0

Tyskland skal ikke længere prøve at nå sine ambitiøse klimamål i 2020; det fremgår af et arbejdspapir fra de indledende regeringsforhandlinger mellem CDU/CSU og SPD, som begyndte søndag.

Således vil de tre partier opgive målsætningen om, at det tyske CO2-udslip frem til 2020 skal reduceres med 40 procent i forhold til 1990. I stedet skal der gennemføres forskellige tiltag, så man kommer så tæt på målet som muligt, oplyser nyhedsbureauet DPA.

2020-målet er ikke en del af Paris-aftalen eller andre ingternationale aftaler, men er et nationalt mål, som Tyskland satte sig i 2007, og som alle senere regeringer har fastholdt. Forbundskansler Angela Merkel kaldte i november sidste år på FN’as klimakonfderence i Bonn dette mål for “ambitøst” og erkendte, at man stadig manglede “et pænt stykke”.

Tyskland vil ifølge det lækkede forhandlingspapir stadig gå efter at sænke CO2-udslippet med 55 procent frem  til 2030; et mål som er aftalt i EU-regi.

Desuden vil man lægge sig fast på et mål om at øge andelen af vedvarende energi i elproduktionen til 65 procent i 2030, og man vil forberede en plan for, hvordan Tyskland trinvis kan afvikle brugen af kul – både stenkul og brunkul – til elproduktion.

U.G.