Når en selvfie siger mere end 1000 ord

Det begyndte med en selfie onsdag morgen; de trætte SPD-forhandlere ville gerne være hippe, og sendte en selfie ud på det sociale medie WhatsApp. Teksten var:

“Træt. Men tilfreds. Aftalen er på plads! Omsider. Nu bliver de sidste detaljer indarbejdet i teksten. Derefter gennemgang i gruppen af 35 SPD-forhandlere. Yderligere info følger!”

Billedet var et forvarsel om de følgende døgns begivenheder: Andrea Nahles og Olaf Scholz i midten som samlingspunkt, og partiformanden, Martin Schulz, sådan lidt underligt gemt væk i baggrunden. Og hvor var Sigmar Gabriel henne? Op ad dagen skulle det vise sig, at billedet fortalte om de nye magtforhold i SPD.

De følgende timer og døgn tog de politiske spøgefugle i Tyskland over – ja, dem er der en del af; det opstillede selfie-billede cirkulerede nu på Twitter, hvor folk forsøgte at overgå hinanden i at finde på nye tekster til billedet.

 

“Netflix annoncerer en ny sæson af Friends”, lød et bud. Andre skrev “Oscar-selfie!” eller “Reions-mesterskabet 2018”. Min egen favorit er denne:

“Den samlede ledelse i outlet Metzingen ønsker Dem allerede nu glædelig jul!”

Dén chance kunne Outletcity Metzingen – som faktisk findes – naurligvis ikke lade gå fra sig. Indkøbscentret kvitterede med denne, og bemærk at direktøren har anbragt hænderne i den berømte “Merkel-rude”, forbundskanslerens foretrukne håndstilling på fotografier:

“Den ægte ledelse for Outletcity Metzingen ønsker allerede nu alle en dejlig Valentinsdag! :)!”

Valentinsdag er jo lige om et øjeblik, selv om det ikke akkurat kan mærkes på stemningen i det tyske socialdemokrati. Metzingen ligger i øvrigt i Badem-Württemberg, 30 kilometer syd for Stuttgart. Så ved man dét, hvis man skal på de kanter.

U.G.