easyJets tyske storoffensiv inkluderer 28 ugentlige Berlin-København afgange

Foto: Easyjet PLC

Britiske easyJet opruster gevaldigt på det tyske marked med købet af 25 fly fra konkursramte Air Berlin. Onsdag lød startskuddet til en offensiven, der skal udfordre Lufthansas dominerende position og også kommer danske rejsende til gode.

Af Flemming Emil Hansen

Billigflyselskabet easyJet udvider fra årsskiftet kraftigt i Tyskland med fire indenrigslinjer og 15 udenlandske destinationer. Onsdag åbnede selskabet for salget af en million billigbilletter til til årets første tre måneder, og målet er klart: At udfordre Tysklands dominerende force i luften, Deutsche Lufthansa.

Danske flypassagerer får også glæde af easyJets satsning med hele 28 nye billigafgange om ugen mellem Københavns Lufthavn og Berlin-Tegel.

“easyJet er stolte over at kunne levere mere konkurrence og lavere billetpriser til passagerere i Tyskland, særligt på indenrigsruter, hvor der i øjeblik er for lidt at vælge imellem,” udtalte easyJets Tyskland-ansvarlige, danske Thomas Haagensen.

Størst i Berlin

easyJet har været aktiv på det tyske marked siden 2004 og transporterer i øjeblikket 5,3 millioner passagerer årligt alene til og fra Berlin. Med investeringen i 25 fly, 1.000 medarbejdere og landerettigheder fra Air Berlin regner easyJet, som er Europas andenstørste billigflylinje efter Ryanair, med at hæve passagerkapaciteten til 16 millioner årligt, hvilket vil gøre selskabet størst på Berlin-trafikken.

Lufthansa har på sin side investeret i 81 tiloversblevne Air Berlin-fly og tilhørende landerettigheder og personale til at opgradere billigfly-datteren Eurowings, så hvor det først frygtedes at Air Berlins konkurs ville skabe et vacuum og føre til dyrere flybilletter, tegner der sig nu en hård konkurrence om passagerernes gunst.

easyJet sagde onsdag, at en række yderligere flyruter vil blive føjet til Tyskland-programmet fra og med andet kvartal 2018.