Deutsche Bank vil reducere medarbejdertallet

Foto: Tony Webster, licens CC BY 2.0

Tysklands største pengeinstitut har alt for mange servicemedarbejdere, der genererer alt for få indtægter, ifølge administrerende direktør John Cryan. Det vil Deutsche Bank ændre på ved at reducere antallet af blandt andet fillialmedarbejdere og satse på øget automatisering og digitalisering, fortalte John Cryan i et interview med Financial Times, der blev offentliggjort onsdag.

“Vi beskæftiger i øjeblikket 97.000 medarbejdere. De fleste storbanker klarer sig med halvdelen,” sagde Cryan. Han mener, der er opstået en stor ubalance mellem antallet af fillialmedarbejdere og bogholdere på den ene side, på den anden medarbejdere, der genererer omsætning for banken. Cryan gik ikke i detaljer med omfang eller tidsplan for den ønskede reduktion af medarbejdertallet.

Deutsche Bank er aktiv i 70 lande verden over, men beskæftiger omtrent halvdelen af sine medarbejdere i Tyskland.

I sidste uge meddelte banken, at den i årets tredje kvartal havde mistet 10 pct. af sin indtjening sammenlignet med tredje kvartal af 2016 på grund af lave renter og svag aktivitet på de primære kapitalmarkeder. Ikke desto mindre tjente Deutsche Bank på bundlinjen 649 millioner euro i tredje kvartal.

FEH