Dansk ministerafbud vækker opsigt

Mette Bock. Foto: Finn Årup Nielsen, licens CC BY-SA 4.0

Mandag aften fejrede Hamburg det europæiske kulturarvsår – men uden dansk deltagelse.

Af Uffe Gardel

Mandag aften holdt Hamburg åbningshøjtidelighed for det europæiske kulturarvsår, med optrædende kunstnere fra Danmark. Toppen af tysk og hamburgsk kulturliv var der, inklusive den tyske forbunds-“kulturminister”. Den tyske EU-kommissær Günther Oettinger var der. Men en danske kulturminister Mette Bock (LA) var der ikke.

Og det blev bemærket.

“Til åbning af det europæiske kulturarvsår på Hamburgs rådhus med alt hvad der krybe og gå fra tysk museums- og kulturliv samt toppen af Hamburgs politiske verden – men ikke den danske kulturminister, der har valgt at sende en video-hilsen….Mange gode tyske partnere er forståeligt lidt skuffede…”, skriver lederen af Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, Per Erik Veng, på Facebook.

Mette Bock stod ellers på programmet, men “den aktuelle politiske situation i Danmark” gjorde, at hun måtte blive hjemme, skriver presserådgiver Sune Blicher i et svar til Tysklandheute.dk*:

“Mette Bock vil meget gerne have været med i Hamburg. Hendes deltagelse var bestemt også planlagt og kalendersat, men grundet den aktuelle politiske situation i Danmark – og presserende møder, som krævede ministerens deltagelse – var hun desværre nødt til at melde afbud. Hun medvirkede med en videohilsen og glæder sig til næste gang, der er en god anledning til at aflægge besøg i Tyskland. Første gang er allerede på torsdag, hvor ministeren er ærestaler ved Deutscher Grenzvereins nytårsreception.”

Se også det danske kulturministeriums pressemeddelelse:

https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/danmark-skyder-ambitioes-kultursatsning-med-tyskland-i-gang/1/1/