Brugte dieselbiler styrtdykker i pris

Forvaltningsdomstolens afgørelse for en måneds tid siden, der giver kommuner og byer mulighed for at forbyde kørsel med særligt forurenende dieselbiler, får nu prisen på brugte dieselbiler til at styrtdykke.

I Tyskland sælges netop nu nyere brugte dieselbiler med op til 50 pct. rabat. Det viser en undersøgelse blandt 1.817 forhandlere af alle bilmærker. Forhandlerne presser på for, at forbundstrafikministeren griber hurtigt ind.

Dieselbiler godkendt efter Euro-5-Normen for udstødningsgasser er svære at sælge. En tredjedel af de spurgte forhandlere oplyser, at der ved salg nu gives rabat på mellem 30 og 50 pct.. Yderligere en tredjedel oplyser, at rabatten er mellem 10 og 30 pct. For 10,6 pct. af forhandlerne er det p.t. ikke muligt at sælge dieselbiler efter Euro-5-Normen.

Selv for biler godkendt efter Euro-6-Normen fra 2015 er situationen ikke rosenrød. For 37,2 pct. af forhand­lerne er salg af Euro-6-biler for tiden ikke mulig.

Ifølge 38,7 pct. af de spurgte forhandlere er det netop nu kun muligt at sælge dieselbiler efter de helt nye Euro-6d og Euro-6d- Temp, oplyser Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe, bilforhandlernes brancheorganisation

Organisationen opfordrer forbundstrafikminister Andreas Scheuer til så hurtigt som muligt at tage kontakt til bilproducenterne og importørerne, for at ejerne af ældre dieselbiler kan tilbydes installation af allerede godkendte hardwaresystemer til at løse emissionsproblemerne. Finansieringen heraf må ifølge organisa­tio­nen påhvile producenter og importører.

LSR