Allianz siger farvel til kulkraften og vil fremme klimamål

Foto: Allianz.com

Europas største forsikringsselskab vil ikke længere forsikre eller investere i kulkraft, som truer klimamålet fra Paris-aftalen.

Det siger koncernchef Oliver Bäte til DPA.

“Klimaforandringerne medfører enorme økonomiske og sociale risici. De påvirker allerede i dag millioner af mennesker. Som et førende forsikringsselskab og en førende investor vil vi gerne fremme overgangen til en klimavenlig økonomi,” siger Oliver Bäte.

Fremover vil Allianz ikke længere tegne policer på kulkraftværker eller eller kulmineselskaber, og hvad der kan få større betydning: Forsikringskoncernen vil heller ikke længere investere i virksomheder, der gennem udbygning af kulkraftværker truer klimamålet fra Paris-aftalen om at holde Jordens opvarmning under to grader. Virksomheder, som ikke i løbet af de kommende årtier formår at tilpasse deres udledning af drivhusgasser til to graders-målet, vil gradvist blive taget ud af investeringsporteføljen, forklarer Allianz på sit website.

Fra 2040 vil man helt ophøre med at forsikre risici knyttet til kulproduktion samt at investere i kul. Endelig går man nu med i Science Based Target Initiative, et samrbejde om at skabe en CO2-fri økonomi. I Danmark er Carlsberg, Lundbeck, Novo Nordisk og Ørsted medlemmer.

Allianz er Europas næststørste forsikringsselskab og på verdensplan kun overgået af det kinesiske forsikringsselskab Ping An. Det betyder, at Allianz er en af verdens største institutionelle investorer.

Med disse skridt følger forsikringskoncernen op på sin hidtidige politik. Allerede i 2015 hørte Allianz op med at investere i virksomheder, der får mere end 30 procent af deres omsætning fra kuludvinding eller kulbaseret elproduktion.

For sig selv opstiller Allianz det mål, at virkomheden frem til 2040 vil være klimaneutral og dermed på anden vis kompensere for CO2-udledning fra tjenesterejser eller bygningsopvarmning.

U.G.